7 плюса на тренировка в обедната почивка

7 плюса на тренировка в обедната почивка.

Според нас времето, по което тренирате не е от особено значение, стига да се движите.

Тренировката преди работа има своите плюсове, както и тренировката след работа. В случай, че имате извънредно натоварено ежедневие обаче, тренировката през обедната почивка има своите предимства.

По-долу сме описали нашите „топ 7” причини, поради които тренировка в обедната почивка има несравними предимства:

 

1.     Повишава настроението и енергичността през работния ден.

 

Упражненията освобождават ендорфин, така нареченият „хормон на щастието” – това са невротрансмитери способстващи за цялостното усещане за удовлетвореност. Добавете към това и усещането за „лекота” след добра тренировка и вие ще „летите” през следобедните задачи.

2.     Осигурява повече свободно време.

 

Тренирайки обедно време, няма да ви се налага да ставате час и половина по-рано, за да хванете сутришната тренировка преди началото на работния ден. Също така, след работа ще имате повече свободно време да свършите други неща – особено в зимния период, в който „късият ден” ни ограничава допълнително.

3.     Намалява вероятноста да се разболеете.

Звучи пресилено да заявим, че тренировките точно по обедно време ще намалят рисковете от заболяване, но също така е вярно, че продължителното седене на едно място често е причина за преждевременна смъртност – предимно сърдечносъдови заболявания. Продължителното обездвиждане също се асоциира с повишен риск от заболяване от диабет и рак. Скорошно проучване показва, че продължителното седене увеличава преждевременната смърност с 11% – каква по-доба причина да се измъкнете от офиса по средата на деня.

4.     Спестява пари.

 30 минутна тренировка в обедната почивка, най-вероятно няма да ви остави възможност да седнете в ресторанта наблизо с колеги и да похарчите солидна сума за вкусно обедно меню. Това автоматично увеличава шансовете да се сдобиете с онези страхотни обувки, които със сигурност ви липсват в гардероба J

5.     Спестява калории.

Освен че спестява пари поради това, че не Ви позволява да ги харчите за ресторантска храна, обедната тренировка ви спестява калории защото както е известно, храната която можем да си приготвим вкъщи е в пъти по-здравословна от тази, която купуваме навън.

6.     Намалява стреса.

 Тренировките са доказан метод за намаляване на стреса и са перфектен начин да се справим лесно със задачите в работата, а и с „трудни” колеги. По време на тренировка мозъкът ни произвежда повече серотонин, който способства за стабилизиране на настроенията и намалява стреса и вероятността от депресии. Много по-приятен метод от „подсмърчане в тоалетната в офиса”. J

7.     Увеличава уменията Ви да се справяте с проблеми.

 Понякога в началото на работния ден възниква ситуация, за решаването на която се изисква огромна концентрация и фокусираност. В тези случаи, обедната тренировка е идеален вариант за лесно разрешаване на проблема. Когато раздвижим кръвта в тялото и нивото на кислород е увеличено, мозъкът ни създава повече „синапси” или връзки между клетките и така по-лесно се справяме с трудни проблеми в работата.

 

This entry was posted in Упражнения. Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Връзки

Категории

юли 2024
Рџ Р’ РЎ Р§ Рџ РЎ Рќ
« мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031