Полезни съвети за бъдещи булки (Част 1)

Предстои ви „най-важният” ден а усещате, че имате няколко излишни килограма. Ето няколко съвета как можете да се справите с проблема:

 

  1. Следете с какво се храните. Имаме предвид абсолютно всяка хапка – дори лъжицата супа и хапките торта, които приемате докато пробвате различни менюта за сватбения ден. Тези „скрити” калории могат да добавят достатъчно към дневният ви прием и нежеланият ефект е налице. Проучвания показват, че следенето на храните спомага за почти двойно по-бързо отслабване, сравнено със случаите, в които не следим храната изобщо.
  2. Когато знаете, че ви предстои проба на различни храни – придържайте се към малки порции. Няколко хапки са достатъчни за да можете да прецените качеството на храната. Ако пък ви се наложи да пробвате различни видове торти например – уверете се, че в следващите дни няма да приемате никакви сладки храни.
  3. Закусвайте. Закуската е най-лесна за приготвяне преди старта на работният ден. Приготвяйте си пълноценна закуска, която да забърза метаболизма още в началото на деня – така ще е по-вероятно да се спрете на нещо здравословно за обяд и да се отбиете до фитнеса след работа. Проучвания показват, че хората, които закусват – приемат по-малко калории през целият ден.
  4. Направете фитнеса „приоритет”. Искаме да ви напомним, че храната е само част от формулата за отслабване. Фитнесът е също толкова важен. Не оставяйте фитнеса на страна с оправданието, че имате много ангажименти покрай сватбата. Въпросът е как да сместите всичко в програмата. Следващият съвет адресира точно това.
  5. Отнасяйте се към тренировките като към срещи. Не бихте си позволили да пропуснете среща за вземане на проби за сватбената рокля или тестване на храната за сватбата, нали? Добавете си тренировките към дневната програма и по този начин няма да ги замествате с други ангажименти.
  6. Потърсете помощ. Ще ви бъде трудно да останете фокусирани през цялото време ако нямате някой, който да ви ободрява и мотивира. Най-добрият начин е да споделите с някой вашите фитнес цели и да получите подкрепа.
  7. Ограничете алкохола. Той притъпява концентрацията и Ви разфокусира. Освен това сам по себе си е доста калоричен. Ако можете да се отпускате от стреса без алкохол, това ще ви помогне много да постигнете целите си. Ако все пак се налага да пиете – правете го бавно и ограничете количествата. О, и „да” – алкохолът добавя калории, така че добавете ги към общия дневен прием.
  8. Спете повече. Календарът Ви може да е пълен със задачи, но от огромно значение е да си набавяте достатъчно сън. Липсата на сън води до грешни решения и не спомага за по-бързо отслабване. Стремете се да спите по минимум 7-8 часа, включително през почивните дни.
  9. Не правете от „мухата слон”. Лесно е да се отпуснете и да приемете повече калории някой ден. Това обаче не е повод да се отказвате. Помнете, че са ноебходими доста повече дни за да излезнете от релси. Приемете спокойно такива обстоятелства и се учете от тях.

За по лесно постигане на добри резултати вижте нашата програма – операция „перфектна булка”

 

Следва част 2

This entry was posted in Lifestyle. Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Връзки

Категории

февруари 2024
Рџ Р’ РЎ Р§ Рџ РЎ Рќ
« мар    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829